El Monestir

El Monestir de Santa Maria de Refet viu seguint el carisma de Sant Jeroni i Santa Paula, els qui, a finals del segle IV i començament del V, fundaren a Betlem uns monestirs on hi van deixar un segell especial: l´amor a la Sagrada Escriptura. La lloança divina, l´estudi i la formació en la fe, la Tradició Apostòlica i el Magisteri, l´amor a Terra Santa i l’hospitalitat per a tots els que passaven per Betlem o anaven a la terra de Jesús eran els seus signes distintius.

Extingits els monestirs de Betlem, l’orde reneix els segles XIV-XV arreu de la Península.

El Monestir de Santa Maria de Refet té els seus origens al segle XIII com a ermita junt a un Santuari de la Mare de Déu. Al llarg dels segles, la vivenda annexa al santuari ha anat experimentant canvis arquitectònics i ha allotjat diversos tipus de vida: des dels eremites originals, a famílies, passant ja en la dècada dels anys 80 del segle XX per una comunitat de monjos benedictins de la congregació de la Mare de Déu de l´Esperança, que van marxar el 2009.

Des de març de 2016 hi habita al monestir una petita comunitat de monges, que consagren la seva vida a Déu amb la lloança divina, l´estudi amorós de la Sagrada Escriptura, l´acollida, la formació en la fe i la promoció de pelegrinatges a Terra Santa com puntals del carisma de Sant Jeroni; tot viscut com vocació i missió; és a dir, compartint amb tots allò rebut del Senyor.

C/ Afores, s/n,
25739, Seró (Artesa de Segre),
Lleida. Bisbat d´Urgell.
Telèfon: 973291319.
Whats app: 688803999
Email: contacte@santamariaderefet.org